Logo Merdeka Kerajaan vs Logo Pembangkang vs Logo Ciptaan Lain


-Logo Hari Kebangsaan Dari Tahun 1976 - 2012 -

Walaupun cerita ini dah ramai yang dah hampir lapuk, tapi masih sempat untuk di kongsi..Pemilihan logo dan Tema menjadi pertikaian antara 3 pihak iaitu Kerajaan, Pembangkang dan Rakyat. Cuba anda perhatikan logo Kemerdekaan Kerajaan seperti ciptaan budak tahun 1.

Sangat memalukan negara jika menggunakan logo sebegini. Sudah kehabisan idea atau sekadar melepaskan batuk ditangga. Bayar beribu-ribu untuk logo ciptaan budak tahun 1 sahaja? memang tiada semangat cintakan negara.

Logo Kemerdekaan Milik Kerajaan
Kelakarkan logo kemerdekaan ini, seperti terdesak sangat untuk membuat Logo manakala Temanya langsung tiada kaitan dengan Kemerdekaan..

Logo Kemerdekaan Milik Pembangkang


Logo Kemerdekaan Pembangkang nampak kreatif dan kemas. Cuma terdapat lambang burung yang membuatkan logo ini kurang ke aslian. Tema memang menarik tapi ayat 'Sebangsa dan Sejiwa' tidak sesuai. sebabnya anda sendiri boleh fikirkan...Logo Kemerdekaan  Lain

Logo kemerdekaan yang lain agak menarik juga. Pilihan JS no 1, 3,4, 5 dan 6 yang lain kurang kreatif. Terdapat juga lambang baru ciptaan kerajaan seperti gambar dibawah ini..

- Logo Baru ??? -

Logo di atas ini paling ramai menyukainya. JS cari di enjin Pencarian Google, mendapati logo ini menjadi pilihan. Seperti biasa temanya mencacatkan logo tersebut..

Walau apapun bentuk itu pilihan anda. Pilih mana yang baik untuk digunakan, yang buruk dijadiakan contoh supaya menjadi lagi baik...

2 Responses to "Logo Merdeka Kerajaan vs Logo Pembangkang vs Logo Ciptaan Lain"

  1. logo atau apapun, yg penting bergantung pada diri. kiat sendiri perlu ada smgt patriotik, cinta akn tanah air dan keamanan yang diperolehi skrg. hargailah ...

    ReplyDelete

Thank For KoMeN... (n_n) Saya akan balas kunjungan Anda Kemudian...